Salonen

 

Salonen ligger i bygningens stueetage, hvor Indre Mission havde deres festsal fra 1921-2006. Den er 400 m2 med ti meter til loftet, balkon og det oprindelige Zachariassen orgel fra dengang bygningen blev anvendt som missionshus.

 

Salonen er opdelt i følgende undersaloner, som har hver deres faste dage.

 

Dansesalon (tirsdag)

Musiksalon (onsdag)

Jazzsalon (torsdag)

Salon Cármel (fredag-lørdag)

Litteratursalon (søndag)

 

 

 

Dansesalon

 

1. tirsdag hver måned: Salsa

Cubansk salsa er en social pardans. Salsaens varme rytmer gør det umuligt at stå stille og i et væld af figurer og improviserende trin får det smilet frem.

Kom og bliv introduceret til den Cubanske salsa fra kl. 19.30-20.00. Fra 20.00-20.30 vil der primært blive spillet begyndervenlige numre og vi opfordrer til at øvede dansere inviterer nye dansere ud på gulvet. Hvis der er ønsker til salsamusik er i velkomne til at skrive til Mathias på mathias@aarhussalsa.dk.

Mvh. Aarhus salsaforening

 

 

2. tirsdag hver måned: Swing

Do you like jazz and swing music? Do you enjoy dancing? Then you've come to the right place. Tonight you can get a free introduction to lindy hop, a swing dance that evolved in the 1920's Harlem New York. You don't need a dance partner and there is no age limit. The introduction is followed by free dancing and live music. Everyone is welcome, also if you're not ready to enter the dance floor. It's free, it's fun and you will love it so bring your friends!

What is Lindy Hop?

Lindy Hop is a swing dance which started in the 1920's in Harlem New York. The dance evolved around the jazz music played by bands like Count Basie and Ella Fitzgerald and it is a fusion of many other dances such as Charleston. Lindy Hop had its golden era in the 1930's and 1940's and today there are thriving Lindy Hop communities in most part of the world -in Aarhus too! Lately Lindy Hop has also appeared in TV-shows like "Danmark har Talent" and "Vild med Dans". Aarhus Lindy Hoppers is a non-profit organisation that arranges swing dance events in and around Aarhus. Currently we offer classes on two levels, social dancing events and workshops

www.aarhuslindyhoppers.dk

www.facebook.com/aarhuslindyhoppers

 

3. tirsdag hver måned: Kizomba

Kizomba er en relativ ny dans fra Vest-Afrika, der er hyggelig og lækker at danse og som spreder sig med lynets hast og efterhånden nu også danses i det meste af den vestlige verden. Dansen er en blanding af Caribiske Zouk-trin og Argentinske Tango-trin. Kizomba har som følge deraf fået tilnavnet “Afrikansk Tango”, men både musikken og dansen er langt mindre højtidlig end Tango og danses blødere, hvilket giver en lækker kropslig følelse, præcis ligesom dansene Bolero, Cubansk Son og Dominikansk Bachata.

 

Der er ikke mange figurer i dansen, hvilket dels er med til at gøre den mere intens, men også nemmere at komme i gang med. Der danses til musikgenren Kizomba, der oprindeligt stammer fra musikken Zouk i Caribien.

 

4. tirsdag hver måned: Tango

Tango Malevaje på Hotel Carmel - bliv introduceret til verdens mest intense pardans.

Den argentinske tango er en legende & improviseret dans, som opstod i Buenos Aires multikulturelle miljø i slutningen af 1800-tallet. Tangoens udtryk er derfor mangfoldigt, men knytter sig traditionelt til temaer som længsel, inderlighed og passion. Spundet ind i manden og kvinden naturlige tiltrækning giver det verdens mest elegante pardans.

Kom og bliv introduceret til den argentinske tango fra kl. 19.00 -19.45. Dansegulvet er åbent fra kl. 20.00. Alle er velkomne!

 

For detaljeret program, se kalenderen.

 

 

 

Musiksalon

 

Musiksalonen er stedet, hvor der hver onsdag fra kl. 18-24 er koncerter med danske såvel som udenlandske bands. Salonen er gratis og åben for alle. Ved enkelte specielle koncerter tages entré, men i så fald skiltes der med det på hjemmeside og i salonen.

 

1. onsdag hver måned: Kamp Olesen

Sangskriver-duoen Kamp Olesen består af Ulrik Kamp og Karsten Olesen og kommer fra Aarhus.

De synger og skriver egne sange. Ulrik synger på engelsk, Karsten på dansk og stilen er folk-rock. Kamp Olesen spiller på  akustiske guitarer underbygges af Karstens stortromme, og de to musikanter skaber en rigtig god stemning med en musik, der må betegnes som lyttemusik.

Her er to eksempler af deres musik: Follow Him . Dagdriver

 

2. onsdag hver måned: Bluesaften (Aarhus Bluesforening m.fl.)

Nu sker der noget nyt i Aarhus! Hotel Carmel i Nørre Allé - som i en årrække husede Granhøj Dans og inden da var et missionshus - åbner dørene som livescene. Hotel Carmel holder musiksalon hver onsdag, og fire onsdage i efteråret er der blues og roots på programmet.

Kom ned og vær med til at åbne den første blues night på Hotel Carmel. På scenen er et par old cats, nemlig guitarist Martin Blom og mundharpespiller Henrik Hansen. De to udgør halvdelen af bluesbandet Trouble Cats og serverer songs, blues & roots, når harpen møder guitaren i duel. Og der dukker også et par gæster op på scenen.

Se videoer på Trouble Cats' YouTube-kanal.

 

3. onsdag hver måned:

 

4. onsdag hver måned: Århus Sangskriverværksted

Aarhus Sangskriverværksted (ÅSV) og det nye Hotel Carmel har indledt et samarbejde, hvor der tilbydes endnu flere ekstraordinære sangskriverkoncerter i det hyggelige og smukke gamle missionshus, Carmel.

Den nye scene adskiller sig fra ÅSV’s øvrige tilbud netop ved at give vores medlemmer muligheden for at spille for et lidt mere alsidigt publikum. Musiksalonens publikum er gæster fra hotellets restaurant, de overnattende samt barens gæster, foruden de andre interesserede og målrettede lyttere. Koncerterne kommer til at foregå hver 4. onsdag i måneden.

For at differentiere fra vores andre scener, stiller vi krav om, at de optrædende skal have optrådt mindst to gange på Gyngen eller have erfaring fra lignende scener. Endvidere fortrinsvist akustiske setup.

 

For detaljeret program, se kalenderen.

 

 

 

Jazzsalon

 

Jazzsalonen er vores forsøg på at skabe et spillested, hvor alle jazz- og musikelskere kan komme og høre etablerede såvel som opkomne jazzmusikere og bands spille op til dans, fest, fordybelse og inspiration. Jazzsalonen er gratis og åben for alle hver torsdag fra kl. 18-24. Ved enkelte specielle koncerter tages entré, men i så fald skiltes der med det på hjemmeside og i salonen.

 

1. torsdag hver måned: Ulrik Bisgaard

Til den månedlige jazzsalon vil trommeslageren Ulrik Bisgaard invitere skiftende konstellationer af landets dygtigste jazzmusikere. Hver koncert bliver tilrettelagt ud fra et tema.

Ulrik Bisgaard er en efterspurgt trommeslager, der med et nuanceret og dynamisk trommespil har markeret sig i dansk jazz med orkestrene TangoJazz, Flamenco Jazz Experience, Saluzzi-Fracchi-Bisgaard og Djazz Dayyani.

I vil møde Pojken Flensborg på klaver, Jens Jefsen på kontrabas og Ulrik Bisgaard på trommer.

 

2. torsdag hver måned: Jazzy Aarhus Jam Session

Fra og med d. 10/8 2017, rykker Jazzy Jam ind i nye lokaler. Den nye lokation vil være på Hotel Carmel, hvis smukke lokaler vil åbne op for en månedlig jazz jam.

Ikke nok med at lokalerne udskiftes, er der også nye ansigter på plakaten. Da Niels Munk og Jonathan Schou rejser på udveksling i det næste halve år, vil tre nye og enormt dygtige musikere overtage styringen, og sørge for både høj kvalitet, og god stemning

De nye værter er følgende: Jacob Rønne Danielsen (saxofon), Martin Vollertsen (piano) og Jens Emil Jensen (trommer) - Vi håber at I vil tage godt imod dem!

Så kom ned på Hotel Carmel torsdag d. 10 August, nyd et godt glas vin eller en kold øl, og oplev Aarhus Jazz miljø når det udfolder sig på aller fornemeste manér!

- Venlig Hilsen Jazzy Aarhus Jam Teamet!"

 

3. torsdag hver måned:

 

4. torsdag hver måned: Aarhus Universitets Big Band

Aarhus Universitets Big Band er et 20-mand stort orkester, som har base i musikmiljøet omkring Aarhus Universitet. Bigbandet består af de dygtigste musikere blandt universitetsstuderende i hele Aarhus, og er således en spirende platform for musikere og talenter på højt niveau med rødder i og omkring Aarhus Universitet.

Bigbandet har eksisteret i siden 1995 og har siden dets begyndelse haft et bredspektret repertoire bestående af alt, lige fra traditionelle jazzstandarder og klassiske bigbandarrangementer til moderne alternative jazzkompositioner og rock-prægede sangnumre. Aarhus Universitets Big Band er velkendt i det danske bigbandmiljø og blev i 2013, i forbindelse med konkurrencen Big Band Battle, kåret til ”Danmarks Bedste Amatørbigband.

 

For detaljeret program, se kalenderen.

 

 

 

Salon Cármel

 

Salon Cármel er vores hovedsalon, som har åbent hver fredag og lørdag fra kl. 20-03. Formålet er at skabe et gå-i-byen sted for voksne med inspiration fra 1920’ernes Paris og New York. Hver aften sætter vores pianist sig til flygelet og spiller sammen med en af vores dygtige sangerinder, og når aftenen går på hæld, spiller vi op til dans med masser af livlig swing. I baren har vi foruden cocktails og øl et yderst kompetent vinkort med 90 egen importerede vine på glas samt et kælderkort med nogle af de bedste og mest berømte vine fra hele verden.

 

For at komme ind til Salon Cármel skal du være minimum 25 år, entré og garderobe koster 70 kr. og der er påklædningsopfordring til at gøre noget ud af aftenen og tage pænt tøj på.

 

Se menukort (PDF).

 

 

 

Litteratursalon

 

Til Litteratursalonen byder vi velkommen til forfattere fra hele verden, som vil fortælle om og læse op fra deres værker. Salonen er gratis og åben for alle hver søndag fra kl. 18-24. Ved enkelte specielle oplæsninger tages entré, men i så fald skiltes der med det på hjemmesidens kalender og i salonen.

 

For detaljeret program, se kalenderen.

 

 

Dansesalon

Musiksalon

Jazzsalon

Salon Carmel

Litteratursalon

kl. 18-24

kl. 18-24

kl. 18-24

kl. 18-24

kl. 20-03

kl. 18-24

Åbningstider

 

Hotel

Receptionen er åben fra kl. 08-18

 

Salon

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fre-lør

Søndag

 

Restaurant

Tirsdag-lørdag

 

 

Kontakt

 

26 33 99 49

Adresse

 

Hotel Carmel

Nørre Allé 23c/Klosterport 6, 8000 Århus C, Danmark

(tidl. Missionshuset Carmel og Granhøj Dans)